Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Προκαταλήψεις τζιαι πελλάρες

Αγαπητέ αναγνώστη, απλέ λαέ τζιαι αθκιασερέ μπλόγκερ που με διαβάζεις, επανήρθα με ένα σπουδαίο θέμα. Σήμερα θα σας πω για μερικές προκαταλήψεις που άκουσα ποτζιή ποδά κατά τη διάρκεια της ζωής μου τζιαι που τους πιο παλιούς. Εγώ ως η Ωραία Ζυμωμένη δηλώνω ενώπιον όλων ότι δεν πιστεύκω σε καμιά προκατάληψη τζιαι απλούστατα περιπαίζω τες.

Ήμουν στη γιαγιά μου προχτές τζιαι είπε μου ότι ενεν καλά να φκάλεις το λάι έξω την νύχτα. Ααα;; Τζιαι μεταξύ μας τωρά άλλη έννοια εν είχα την νύχτα που να βαστώ το ποτσούι με το λάι τζαι να γυρίζω! Ερώτουν την γιατί αλλά εν έξερε. Απάνταν μου ‘έτσι μας ελαλούσαν οι παλιοί’. Τζαι πάμε να δούμε μερικά πράματα που ελαλούσαν οι πιο παλιοί των παλιών τζαι που οι παλιοί ετηρούσαν τα όπως το ευαγγέλιο.

Να σας πω λίες για να σιoυρευτώ ότι είσαστε up to date ή εν να χρειαστεί να τες πιντώσετε στο memory σας (αν έσχετε καθόλου). Το γιατί υπάρχουν να το μάθετε που μόνοι σας! Επειδή ούτε εγώ ξέρω.

-εν φυτέυκουμε μεγάλη Πέμπτη εξέρατε το!
-εν πρέπει να σούζεις τα πόθκια σου στο τραπέζι!
-πριν τον γάμο εν γίνετε να κάμεις sex!
-εν πρέπει να βάλλεις την τσέντα σου χαμέ!
-ενεν καλά να περνάς που κάτω που σκάλα!
- αμαν δεις μαύρo κάττo εν κακή τύχη!
-αμαν δεις κουκκουφκιάο έξω που το σπίτι σου προμηνύει κακά νέα
- αμαν δεις παπά το πρώι, εν θα έσχεις καλή συνέχεια της μέρας
-ενεν καλά να ανοίεις ομπρέλα μες το σπίτι!
-να φορήσεις ανάποδα τα εσώρουχα σου αν η μέρα σου εν πάει καλά!
- το γρουσούζικο ‘13’! τζαι το 7 εν ιερό!
-αν έβρεις τετράφυλλο τριφύλλι τότε θεωρείσαι τυχερός τζιαι μπορεί να σου φέρει πλούτο, δόξα, αγάπη  τζιαι υγεία!
-για να φύει το κακό μάτι καπνίζεις (όι χόρτο, αλλά με ελιά)
- φκάλουν τον φόβο του μωρού με φωθκιά πάνω σε ένα τσίγκο χαμέ. Βάλλουν νερο τζιαι άλας σε ένα δοχείο τζιαι βάλλουν το στη φωθκιά τζιαι μετά πετάσουντε κάτι σταγόνες αμαν κοχλάσει το νερό τζιαι νομίζουν ότι εν ανθρωπάκια! Έτσι φκάλλουν τον φόβο του μωρού.
- τον παλίο τζιαιρό το πρωί που εξύπνουσαν οι νιόπαντροι έπρεπε να πάει ο κόσμος να δεί την τάτσα πας το κρεβάτι που άφησε η γεναίκα (ρεζιλίκια)!

Τουτες οι προκαταλήψεις εξεκινήσαν που πολλά παλια τζιαι μπόρουμε να έβρουμε τζιαι παραδείγματα μέσα που την μυθολογία. Οι πλείστες όμως προέρχονται που τις θρησκείες τζιαι το ανθρώπινο μυαλό. Εν αντιλέγω ότι πρέπει να υπάρχει πίστη, γιατί εν το φρένο μας. Ο άνθρωπος εκ φύσεως του έσσιει φόβους τζιαι χρειάζεται ένα στήριγμα. Αλλά όι να μας λαλούν τζιαι τι να κάμνουμε όπως τα ρίφκια.


Πιντώστε τζαι εσείς παραξενιές που ξέρετε, για να τες θυμούμαστε να γελούμε! 

6 σχόλια:

  1. απαναία μου, ήνταλως εν ο κουκκουφκιάος; αν τον δω κ εν τον καταλαβω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όι κόρη ξέρεις τον εν η κουκουβάγια! Εμένα πάντως έτυχε μου να έχω σπίτι μου μια φορά και ήρταν μου κακά μαντάτα (έδωκα το κάρο μου πάστο τοίχο) όι όμως που το κουκκουφκιάο αλλά που την μαλακία που με δέρνει με τουτες τις δοξασίες ούλλες!!!:)))

      Διαγραφή
  2. Έχω να προσθέσω εν σφουγγαρίζεις νύχτα και εν αφήνεις τα ερμάρια ανοιχτά γιατί κάποιος εννα πεθάνει. Γενικά ο θάνατος πάει ανταρα σε τούτες τις προκαταλήψεις. Επίσης αν μπει ένα έντομο μέστο σπίτι σου (εν θυμουμαι ποιο έντομο, νομίζω εν πουμπουρία)εννα έχεις ξένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποττέ εν κλείω τα αρμάρκα μου...άρα εγώ ευθύνομαι για όσους πεθανήσκουν?! αμαν....

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχαχαχα ούτε εγώ! Άρα εσύ εκαθάρισες τον μίσο πληθυσμός τζαι εγώ τους υπόλοιπους!

      Διαγραφή
  3. να προσθέσω το εν γίνεται να ποκνιάζεσε μετά το φαιν γιατί ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑ , να μυρίζεσε το ψωμί γιατι ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑ , να απλώθεις ρούχα την νύχτα , να κάμνεις δουλειές την Κυριακήν και άλλα κουλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή