Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Γέρε χρόνε, φύγε τώρα...

Βρίσκω παράξενη την σημερινή μέρα, νιώθω ένα κενό, σαν κάτι να με πιέζει. Εν παραμονή πρωτοχρονιάς. Είμαι σπίτι με άδεια όπως τζιαι οι πιο πολλοί, τζιαι εν κάμνω κάτι ιδιαίτερο. Α οι, sorry έκαμα βασιλόπιττα τζιαι εν μέλι! Επήα γυρό κάτω τζιαι εδυσπίρκασα που τον πολλοί κόσμο. Ούλλοι αναστατωμένοι, βουρούν τζιαι εν φτάνουν. Να αγοράσουν δώρα, να κάμουν τες τελευταίες αγορές για το τραπέζι πόψε τζιαι να φαν τα λεφτά τους. 

Το Facebook εν γεμάτο αναρτήσεις του τύπου ‘Σήμερα συμπληρώνετε την τελευταία σελίδα για το 2014...Φροντίστε να γράψετε ένα καλό επίλογο...’ ή ‘Tomorrow is the first blank page of a 365 page book.Write a good one’. Eν θέλω να γίνομαι μακάβρια αλλά εν νομίζω να διαφέρει ή σημερινή μέρα ή οποιαδήποτε μέρα που την αυριανή. Ο μόνος λόγος που σχαίρουμαι πολλά για την σημερινή μέρα είναι ότι ένα είμαι με την οικογένεια μου τζιαι να παίζουμε χαρτιά τζιαι παιχνίδια

Εγώ λοιπόν αποχαιρετώ το 2014 διαφορετικά. Επήα τζιαι απόλαυσα το τελευταίο ηλιοβασίλεμα του χρόνου τζιαι δείχνω σας το να το απολαύσετε τζιαι εσείς.




Αν τζιαι εν πιστεύκω ότι ένας χρόνος εν μπόρει να μου αλλάξει τη ζωή , εννά βάλω τζιαι εγώ κάποιους στόχους όπως εν καθιερωμένο.


Το 2015 θέλω

- να θυμούμαι να ξυβάφουμε πριν να ππέσω
- να τρώω πιο λλιο
- να μεν είμαι τόσο κατζιά
- να βάψω τα μαλλιά μου μπλε (ή λιλά)
- να ντύνουμε καλά να μεν αρρωστώ κάθε λλίο
- να περνώ καλά
- να μεν μου λείψουν ποττέ οι φίλοι

Νομίζω εννεν ακατόρθωτα τζιήνα που ζητώ! Καλή χρονιά σε όλους σας τζιαι καλά να περνάτε ως τζιηθεμερου.


Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Au revoir!

Τζιαι τζιαμέ που εν περιμένεις τίποτε που κανένα ούτε που την ζωή σου έρκεται μια μέρα τζιαι έσσεις τα ούλλα με το παραπάνω. Τζιαμέ που σε πιάνει η μιζέρια τζιαι μια κατάθλιψη επειδή εν Χριστούγεννα τζιαι τα πάντα εν στολισμένα, εσύ σκέφτεσαι την μοναξιά σου. Τζιαμέ που ξέρεις ότι οι φίλοι σου φέτος εννα περάσουν τες γιορτές στο εξωτερικό τζιαι εσύ εννα μείνεις όπως τον κούκκουφο δαμέ, εσύ απλά προσπαθάς να το εμπεδώσεις. Τζιαι τζιαμέ που αντιλαμβάνεσαι ότι η ζωή σου γίνεται μια ρουτίνα, όλα ανατρέπουνται. 
Μέσα σε μια μέρα μάλλον αλλάσω δουλειά, καλούν με σε άλλο interview, πιάνω υποτροφία για ένα Postgraduate Certificate, κλείω εισιτήρια για ένα μήνα στην αγγλία, πιάνω άδεια άνευ απολαβών, καλούν με να πάω στην Πολιτική Άμυνα, ακυρώνω τες διακοπές μου τζιαι έρκουνται τζιαι οι φίλοι μου. Τούτα ούλλα σε μια μέρα. Χρόνο να σκεφτώ εν έχω. Έχω χρόνο όμως να ρισκάρω. Τζιαι στην τελική εν έχω να χάσω τίποτε (μπορεί την δουλειά μου). Αλλά θέλω πολλά να πάρω το ρίσκο, τζιαι αν δεν το ζήσω τζιαι τούτο εν θα ξέρω ποττέ σε τι θα έφκαινε.

Γι’αυτό σάζω βαλίτσες τζιαι φέφκω...


Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Santa Billy

Dear Santa Billy,

Πάντα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί σε λαλούν Santa; Εμένα προσωπικά θυμίζει μου Βραζιλιάνα. Βέβαια εν τζιαι είδα σε που κοντά , για να σε ρωτήσω. Ούτε ξέρω πώς είσαι (μπηχτή). Εξάλλου, στες φωτογραφίες πάντα ο ίδιος φαίνεσαι. Επίσης να σου πω ότι το κοτσιηνο εν πολλά χτυπητό...(μπηχτή 2).

Ως εκ τουτου φίλε μου Billy, αφού εν συχνάζουμεν στους ίδιους τόπους (εσείς οι ξένοι κκαφέ εν πάτε) είπα τζιαι εγω φέτος να σου γράψω ένα γράμμα, όι που ανάγκη αλλά επειδή έτσι κάμνουν ούλλοι. Τζαι επείδή που μιτσιά εν επίστευκα σε σένα, έτσι εν έτυχε να σου στείλω ποττέ εγώ. Γράφω σου τωρά γιατί  πιστεύκω σε βαθύτατα ρε πασσιουρτή!

Φέτος, όπως σου ελάλουν πάντα, ήμουν πάρα πολλά καλός άνθρωπος. Όταν ούλλοι στη δουλειά μου, οι φίλοι μου τζιαι η οικογένεια μου εσπάζαν μου τα νεύρα μου, όι μόνο εν τους επατσάρκαζα αλλα εσυμβούλεφκα τους τζιαι σε πιο ψυχίατρο να πασιν.. Σημειωτέον, ότι τους έσυμπαραστέκουμουν. 

Στη μαμά μου έκανα όμως το καλύτερο δώρο. Επειδή την έβλεπα ότι εν εμπόρεν άλλο μακριά μου επειδή ήμουν στα ξένα, αποφάσισα να γυρίσω τζιαι γω εσσο μου για να μεν τη βλέπω να μαραζώνει. Εν φαντάζεσται πόσο εχάρηκεν !Για να καταλάβεις δια μου τζιαι τα ρούχα της να τα φορώ. Αν τζιαι θεωρητικά εσύ βλέπεις ουλες τες καλές πράξεις, αλλά λέμε τώρα. Βέβαια, πολλές κακές γλώσσες λαλουν ότι ήρτα πίσω επιεδή ήμουν απένταρη τζιαι έπρεπε να έβρω δουλειά, αλλά τι άλλο περιμένεις να πουν. Εν τζιαι θέλω να φανώ κατζιά αλλά ξανασκεύτου το αν θα τους πάρεις δώρο τζιήνους.

Γι' αυτό Άγιε μου Βασίλη, μιας τζιαι ήμουν εξαίρετη τούντη χρονιά θέλω να μου στείλεις λία λεφτά τζιαι αν θέλεις να πληρώσεις σε ούλλους στην φαμίλια μου τες πεζίνες τους για τη νέα χρονιά τζιαι την ασφάλεια τους γιατί απειλά την δική μας ασφάλεια. Επίσης θέλω ένα ταξίδι μες τον Φεβράρη στο Άμστερταμ γιατί φήμες λένε ότι ούλλοι εν χαρούμενη τζιημέσα (τζιαι θέλω να το επιβεβαιώσω με τα μάθκια μου), τζιαι αλλό κανένα ταξίδι έκπληξη όπου εσύ θέλεις. (αν θέλεις έλα μαζί μου να σε δω θέμας (μπηχτή 3). Θέλω τζιαι ένα road bike, μια Vespa, μια Harley τζιαι ένα  Land Rover Defender για να θκιανεύκουμε. Σε όλους μου τους εχθρούς θέλω να μεν τους στείλεις τίποτε όμως για να σε κανέσουν τα λεφτά να μου πιάσεις τζιήνα που σου είπα.

Κλείνω κάπου εδώ Άγιε μου να μεν σε κουράσω άλλο. Αν το δεις το γράμμα μου, γιατί ένα άτομο πώς στο καλό βλέπει 6 δις γράμματα τζιαι εκπληρώνει τα ούλλα θέμας, ε; (μπηχτή 4) Αν όμως το δεις, έχω αλλο μια απορία. Το ελάφι γιατί το ονόμασες Ρούντολφ; Τζιαι επίσης γιατί τζίηνος έσσιει ούλλη τη δόξα ενώ τ' άλλα εν όπως τα σσυλλούθκια; Παίζει κάτι μεταξύ σας; Ξέρεις, είσαι τζαι τρυφερούλης.. ακούουντε πολλά...

Φιλούθκια ρε γέρο( αν τζιαι ακόμα εν μας είπες πόσο χρόνο είσαι αλλά λογικά έισαι όσο η Coca Cola....

Μετά τιμής,


H Ωραία Ζυμωμένη

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Καταρρέω

Αγαπητέ μου άντρα αναγνώστη. Εσύ νομίζεις ότι ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι εν απλά έναν τραπέζι όπου εννα βάλεις το κοστουμούι σου τζαι να πάεις. Ε για μας τις γυναίκες εν εν έτσι τα πράματα. Εν πολλήν το αγχος για τούτο το τραπέζι. Τζαι εν πολλήν τζαι το κόστος.

Εβάλαν μας dress code να φορέσουν οι γυναίκες cocktail dress τζιαι οι άντρες suit. Επήα για cocktail dress hunting. Εψάρεψα ένα αλλά εν είμαι τζιαι πολλά ενθουσιασμένη. Εν με εκφράζει ιδιαίτερα να λέμε την αλήθκεια.
Αγόρασα τζιαι τακούνια.

 


Εγώ πας τούντα πράματα εν μπορώ να περπατήσω, τι εν καταλάβουν οι φίλες μου;. Σφήγκουν τα δάκτυλα μου, πιέζουν το μιτσή μου το δαχτυλούι τζιαι έχω κάλλο τζιαι πονώ. Τι έχουν τα converse; Γιατί με βασανίζουν; Η μόνη λύση είναι τα τυλίξω ούλλα μου τα δαχτυλούθκια με τσιρρότο, να τα πασαλείψω με ένα σορό κρέμες να μαλακώσουν τζιαι να πάρω μια βαθιά αναπνοή να τα φορήσω τζιαι ο θεος βοηθός. Κάπως έτσι.


Εννοείται ότι μες το αυτοκίνητο εννα φορώ converse .

Τωρά τσέντα καλή να πάει,  εν έχω, πειράζει να πάρω μιαν adidas που έπερνα στο σχολείο ;

Οι α....
έχω άλλη ιδέα..Γιατί να μεν βαστώ το κινητό στο σιέρι τζιαι να μεν θέλω να πάρω τσέντα. Αφου έτσι τζιαι αλλιός εν θέλω τίποτε άλλο. Τζιαι τωρά που το σκέφτουμε… Κινητό θέλω; Αφού είμαι ποτζιήνους που εν απαντούν ποττέ τα τηλέφωνα τους άρα εν θα πάρω τίποτε. Ελήθηκε τζιαι τούτο.
Βάψιμο. Οχχχχ.... εν ανάγκη; Αφού εν τα καταφέρνω τζιαι νιώθω θέμας ότι κουβαλώ 0.5kg σουβά πάνω μου. Άτε βάλλω Χ τζιαι στο βάψιμο.

Μαλλιά. Τι έχουν τα μαλλιά μου; Εν πολλά χάλια; Να πάω κομμωτήριο; Τζιαι να δώσω 20 ευρώ να μου τραβά τα μαλλιά μου μισή ώρα; Όι  thank you δεν θα πάρω. Έχω σίδερο να τα σάσω μόνη μου, τζιαι εν γεμάτο το Youtube tutorials να τα θωρώ τζιαι να τα κάμνω.

Εξίασα τίποτε;

Μαλλιά 
Φόρεμα 
Τσέντα 
Βάψιμο 
είπαμεν τα...αα... εννα θέλω σάκκο.

Οι σύμβουλοι ντυσίματος μου απαγορεύσαν μου να βάλω leather σάκκο γιατί ενα χαλάσω το όλο look. Επιάσαν μας στο περιπέξιμο τούτες; Τζιαι τι ακρίβως να βάλω; Είπαν μου να βάλω γούννα. Τι να βάλω ρε; 1. Που να την έβρω, 2. Εγω ζώο εν ντύνουμε, να με σταματήσει κανένας φιλόζωος τζιαι να βουρούμε τζιαι 3. Μπαααα, το αίτημα σας δεν θα γίνει αποδεκτό.

Όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ μου συνάνθρωπε, καταπιέζουμαι, καταρρέω....




Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Προκαταλήψεις τζιαι πελλάρες

Αγαπητέ αναγνώστη, απλέ λαέ τζιαι αθκιασερέ μπλόγκερ που με διαβάζεις, επανήρθα με ένα σπουδαίο θέμα. Σήμερα θα σας πω για μερικές προκαταλήψεις που άκουσα ποτζιή ποδά κατά τη διάρκεια της ζωής μου τζιαι που τους πιο παλιούς. Εγώ ως η Ωραία Ζυμωμένη δηλώνω ενώπιον όλων ότι δεν πιστεύκω σε καμιά προκατάληψη τζιαι απλούστατα περιπαίζω τες.

Ήμουν στη γιαγιά μου προχτές τζιαι είπε μου ότι ενεν καλά να φκάλεις το λάι έξω την νύχτα. Ααα;; Τζιαι μεταξύ μας τωρά άλλη έννοια εν είχα την νύχτα που να βαστώ το ποτσούι με το λάι τζαι να γυρίζω! Ερώτουν την γιατί αλλά εν έξερε. Απάνταν μου ‘έτσι μας ελαλούσαν οι παλιοί’. Τζαι πάμε να δούμε μερικά πράματα που ελαλούσαν οι πιο παλιοί των παλιών τζαι που οι παλιοί ετηρούσαν τα όπως το ευαγγέλιο.

Να σας πω λίες για να σιoυρευτώ ότι είσαστε up to date ή εν να χρειαστεί να τες πιντώσετε στο memory σας (αν έσχετε καθόλου). Το γιατί υπάρχουν να το μάθετε που μόνοι σας! Επειδή ούτε εγώ ξέρω.

-εν φυτέυκουμε μεγάλη Πέμπτη εξέρατε το!
-εν πρέπει να σούζεις τα πόθκια σου στο τραπέζι!
-πριν τον γάμο εν γίνετε να κάμεις sex!
-εν πρέπει να βάλλεις την τσέντα σου χαμέ!
-ενεν καλά να περνάς που κάτω που σκάλα!
- αμαν δεις μαύρo κάττo εν κακή τύχη!
-αμαν δεις κουκκουφκιάο έξω που το σπίτι σου προμηνύει κακά νέα
- αμαν δεις παπά το πρώι, εν θα έσχεις καλή συνέχεια της μέρας
-ενεν καλά να ανοίεις ομπρέλα μες το σπίτι!
-να φορήσεις ανάποδα τα εσώρουχα σου αν η μέρα σου εν πάει καλά!
- το γρουσούζικο ‘13’! τζαι το 7 εν ιερό!
-αν έβρεις τετράφυλλο τριφύλλι τότε θεωρείσαι τυχερός τζιαι μπορεί να σου φέρει πλούτο, δόξα, αγάπη  τζιαι υγεία!
-για να φύει το κακό μάτι καπνίζεις (όι χόρτο, αλλά με ελιά)
- φκάλουν τον φόβο του μωρού με φωθκιά πάνω σε ένα τσίγκο χαμέ. Βάλλουν νερο τζιαι άλας σε ένα δοχείο τζιαι βάλλουν το στη φωθκιά τζιαι μετά πετάσουντε κάτι σταγόνες αμαν κοχλάσει το νερό τζιαι νομίζουν ότι εν ανθρωπάκια! Έτσι φκάλλουν τον φόβο του μωρού.
- τον παλίο τζιαιρό το πρωί που εξύπνουσαν οι νιόπαντροι έπρεπε να πάει ο κόσμος να δεί την τάτσα πας το κρεβάτι που άφησε η γεναίκα (ρεζιλίκια)!

Τουτες οι προκαταλήψεις εξεκινήσαν που πολλά παλια τζιαι μπόρουμε να έβρουμε τζιαι παραδείγματα μέσα που την μυθολογία. Οι πλείστες όμως προέρχονται που τις θρησκείες τζιαι το ανθρώπινο μυαλό. Εν αντιλέγω ότι πρέπει να υπάρχει πίστη, γιατί εν το φρένο μας. Ο άνθρωπος εκ φύσεως του έσσιει φόβους τζιαι χρειάζεται ένα στήριγμα. Αλλά όι να μας λαλούν τζιαι τι να κάμνουμε όπως τα ρίφκια.


Πιντώστε τζαι εσείς παραξενιές που ξέρετε, για να τες θυμούμαστε να γελούμε!