Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Είμαι ο σιαρλί


Δεν φοβάμαι τα αντίποινα. 'ΕΙΜΑΙ' τζιαι εγώ 'Ο ΣΙΑΡΛΙ'. 

Kαταδικάζω κάθε μορφή βίας ενάντια στην ελευθερία λόγου και έκφρασης.
Κανένας αυταρχισμός, καμιά ιδεολογία, καμιά επίκληση σε θρησκείες, καμιά βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίζουμε αυτά που θέλουμε.

Αυτά.

5 σχόλια:

  1. Προσωπικά σαν Μικάελλα συμφωνώ. Αλλά, δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο άλλα ούτε μπορούμε να αντιλιφθούμε όλοι τα ίδια πράγματα, δεν θα καταλάβουμε όλοι μας το ίδιο αστείο, δεν λέω να μην γράφεις ελεύθερα δεν λέω να μην μίλας ελεύθερα, στο κάτω κάτω άποψη μου είναι τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. που το πάω? Στο ότι όλα αυτά μπορούν να συνυπάρξουν αν ύπαρχουν όρια. Εκφράσου, κάμε τη ζωγραφιά σου, κάμε το σχόλιο σου πάντα με κάποιο όριο και όχι όριο που σου θέτει η κοινωνία/θρησκεία κ.λ.π αλλά με τα όρια που βάζει έσυ στον εαυτό σου ξέρω δεν μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους, άλλα εύκολα μπορείς να προσβάλεις πολλούς. Δεν ξέρω αν βγάζω νόημα, ένα παράδειγμα με την ελπίδα ότι θα γίνω ίσως κατανοητή... πχ. Βanksy στέλνει τόσα μηνύματα εκφράζεται τόσο ελεύθερα άλλα πάντα με το σωστό τρόπο. Άλλοι θα τον καταλάβουν, άλλοι πάλι όχι, (άλλοι δεν τον ξέρουν καν), προκαλεί - σατυρίζει άλλα έξυπνα. Δεν υποστειρίζω αυτό που έγινε, προς Θεού άλλα με αυτού του είδους σάτυρα του εν λόγω περιοδικού κάποια μέρα αυτό θα ήταν αναμενόμενο. αα και ούτε θρησκόληπτη είμαι. :) just saying!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ μαζί σου, οι γελοιογραφίες που δημοσιεύουν είναι σκοπίμως αντι-Ισλάμ, και συχνά σεξιστικές και ομοφοβικές. Αλλά πάλε εν τρομερό το τι έγινε...

      Διαγραφή
    2. Μα πού είδες το αντι-ισλάμ τον σεξισμό ή την ομοφοβίαν κόρη; Εθκιάβασες καμιάν φοράν την εφημερίδαν; εκατάλαβες τι γράφουν; Τζιαι οι τέσσερεις γίγαντες της σκιτσογραφίας που ερίξαν είχαν μιαν τρομερήν ευαισθησίαν τζιαι έναν απέραντον σεβασμόν προς τον άθρωπον, σε σημείον που να σε κάμνουν να πεθάνεις που το γέλλιος. Γιαυτόν τους εδολοφονήσαν. Τζιαι μην θωρείς τα εργαλεία τα οποία εχρησιμοποιήσαν για τον φόνον. Δύο κοινωνικά ποσκούπηα είναι. Σκέφτου ποιός χριστιανός, εβραίος, μουσουλμάνς ή όι θκιάλον άθεος τζιαι να είναι, εκατασκέυασεν ή επλήρωσεν τα όπλα τζιαι τους εχρησιμοποίησεν για σκανδάλην.

      Διαγραφή
    3. Acera απαντώ σoυ με τούτο

      http://www.hoodedutilitarian.com/2015/01/in-the-wake-of-charlie-hebdo-free-speech-does-not-mean-freedom-from-criticism/

      Όμως εν πρέπει να ενοχλούν κανένα τούτα τα σκίτσα γιατί απλούστατα εν σατιρικά. Απλά εν για να γελάσεις. Εφάνηκε όμως να έσχει εξτρεμιστές, τζιαι εγίνηκε ότι εγίνηκε.

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ και εγώ μαζί και προσθέτω , «καμία ανοχή σε αυτούς που δεν είναι ανεκτική»
    φοβάμαι πως τέτοια περιστατικά θα δώσουν τροφή στον ρατσισμό και την ξενοφοβία και θα ,μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή