Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ANTI-vegan & ANTI-vegetarian

Έπιαν με το παράπονο εχτές στη δουλειά επειδή, για να γιορτάσουμε ένα γεγονός, εφέραν cake gluten free’. Εκατάλαβες θκειά Χρυστάλλα; Ξίαστο αλεύρι που έξερες. Όπως τζαι νάσιει ήταν απαίσιο.

Νομίζω μόνο οι ψυχοπαθείς ή τζιήνοι που έχουν πρόβλημα νοητικό τζιαι νομίζουν ότι βαστούν τον θεό που τα @@ είναι vegans ή vegetarians. Να μου στερούν εμένα -την δήθεν normal-το δικαίωμα  να χαρώ το cake μου; Να σσιέρουμαι ότι εν θα βάλω κιλά αντί να σσιέρουμαι ούλλην την απόλαυση;

Έχω τα μαζί σας κύριοι vegans! Τι εννοείτε τρώτε μόνο χόρτα; Το χόρτο το πίνουμε δεν το τρώμε που λαλεί ο λόος. Μα που τζιήνα που τρώων το φαί μου; Φαρμακόνουμε κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ζώα τζιαι έντομα που τους ψεκασμούς για να φάεις κραμπί; Είσαι σχελώνα;

 Γιατί τους πιάνει τουτη η βλακεία μόλις περάσουν την εφηβεία; (οι άντρες αρκούν θέμας). Δηλαδή εφάτε εσπάσατε τζιαι τωρά παίζετε τους αντάρτες δίχα κλέφτικο; Αν δεν ετρώατε το κρέας σας ή το ψάρι να πιάτε προτείνη, να πιείτε το γάλα σας για να πιάσετε ασβέστιο τωρά ήταν να ήσασταν έτσι; Μπορεί να μεν εκαταφέρνατε να επιβιώσετε τζιαι θα μας εκάμνατε τζιαι καλό γιατί θα ελλιανήσκατε!

Να δείτε όμως που έχουν τζιαι ‘world vegetarian day’ 1η του Οκτώβρη. Χαα...σιγά μεν έχουμε τζιαι ανάγκη για έτσι μέρες. Εμείς έχουμε την καθαρα Δευτέρα τζαι τζήνην ως τες 3 το απόγευμα. Αλλα το κρέας τιμούμεν το κάθε μέρα σχεδόν.

Τζιαι αρκεφκουν ‘’ Ιουυυ, πώς το τρώτε τούτo; Κάποτε ήταν ζωντανό’’. Δίπλα που τους κοπτήρες έχουμε κάτι μητερά δοντάκια που ονομάζονται κοινόδοντες. Γιατί άραγε; Για να τρώτε κορμό του δέντρου;

Να σας πω τζιαι κάποια πράματα που εν τα εξέρατε μαλλον ως τωρά.

-Οι vegans εν μπορούν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικά επειδή περιέχουν Latex το οποίο είναι milk protein. Άκουσον άκουσον. Ευτυχώς που εν νεκατσιούν τζαι το άλλο κομμάτι κρέας....

-Επίσης ούτε το μέλι τρων. Λαλούν σου… φίλε μου, το μέλι φτιάχνουν το οι μέλισσες για να έχουν να φαν τον χειμώνα τζιαι εσύ σαν εθελότυφλος ειδιστής πάεις τζιαι κλέφκεις τους το; Εμμ ναι!!

- Κάποια είδη ζάχαρης εν τα τρων, όπως τη λευκή ζάχαρη.  Η Λευκή ζάχαρη παίρνει το χρώμα της από τη διαδικασία διυλίσεως που συχνά περιλαμβάνει τη χρήση των οστών char, δηλαδή ακόμα τζιαι αν δεν είναι άμεσα ένα προϊόν ζωικής προέλευσης, δεν είναι vegan. Λευκή ζάχαρη ή λευκή σκόνη. Προτιμώ τη ζάχαρη.

-εν τρων πίσσες, marshmallows κτλπ.  Τούτες η δαιμονικές απολαύσεις κατασκευάζονται τυπικά με ζελατίνη, το οποίο είναι κατασκευασμένο από κολλαγόνο που προέρχεται από ζωικά υποπροϊόντα.

- ούτε sauce ή dressings για σαλάτες χρησιμοποιούν. Περιέχoυν  γαύρο.

- ούτε chips τρων γιατί πολλές μάρκες, ειδικά γεύση μπάρμπεκιου, περιέχουν λίπος κοτόπουλου.

- τούτον εν θα το πιστέψετε. Ακόμα τζιαι πράγματα που εμείς γνωρίζουμε ότι προέρχονται από τη Μητέρα Γη,  στην πραγματικότητα  κρύβουν ένα σκοτεινό μυστικό. Μιλώ για τον  χυμό πορτοκάλι.  Είναι εμπλουτισμένα με επιπλέον ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που προέρχονται από ψάρια.

Εκατάλαβεν σας τζαι το Mcdonalds τζαι κάμνει σας veggie burger. Επίσης είσαστε τόσο κολλημένοι όπως τζιήνους που κάμνουν crossfit (ναι εννα έρτει τζαι εσάς η σειρά σας).

Γενικό συμπέρασμα; Κάθε φορά που εν τρώτε μπριζόλα τζιαι τρώτε μανιτάρια, αφήνετε άστεγα 5 στρουμφάκια. ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ!


18 σχόλια:

  1. Πρώτη φορά μπαίνω στο μπλόκ σου τζαι έχω να σου πω ευγενικά οτι είσαι απόλυτη, ημιμαθής και είρωνας, με μια λέξη και αγενώς, μαλάκω!!
    Τι σε κόφτει κόρη μου εσένα τι τρώει ο άλλος τζαι τι ευαισθησίες έσιει με τα ζώα η οτιδήποτε άλλο?? Προσωπικά εγώ είμαι μια ζωη χορτοφάγος, που πάντα δηλαδή! Που τότε που θυμούμαι τον εαυτό μου νεκατσιώ το κρέας τζαι το ψάρι γιατί ναι εν μπορώ να φαντάστω να τρώω κάτι που ήταν ζωντανό ενω έχουμε χιλίαδες άλλες επιλογές για σωστή διατροφή! Προς πληροφορίαν σου τύπικαλ κυπραία χωρκαθκιά οι χοτροφάγοι μια χαρά υγιεις άνθρωποι ενει γιατί τις πρωτείνες μπορείς να τις πάρεις τζαι που μη ζωικά προιόντα. Επίσης, μεν με λαμβάνεις υπόψη, συνέχισε να τρώεις το κρέας σου, την σουγλούα σου κάθε μέρα τζαι εννα τα πάεις πολλά καλά με την υγεία σου!! Είσαι πόμπα μιλούμε!! Άισμας εμάς σιορ τζαι τους γιατρούς που πρίουνται οτι κρέας πρέπει να τρώεις το πολύ 2 φορές τη βδομάδα, εν έχουμεν υπόθεσην! Απορώ πραγματικά τι σας κόφτει τζαι κρίνεται τι τρώει ο άλλος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε/Ανώνυμη, μεν παίρνεις φόρα με τα κοσμητικά επίθετα. Εγώ έφα κάτι που δεν μου άρεσε τζιαι εσχολίασα το. Αν εσύ επειράχτηκες καλά έκαμες! Τωρά που είπες πόμπα..τζιήνην τρώτε την ή προέρχεται που ζωικά υποπροϊόντα?

      Διαγραφή
    2. κοίτα η αλήθεια έχει κάποια ημιμάθεια το ποστ, όπως πχ τι σχέση έχει η γλουτένη με τους χορτοφάγους;
      γλουτένη εν φυτική πρωτεϊνη που υποτίθεται ότι κάποιοι πειράζουνται όταν την φάνε-κάτι που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι δεν υπάρχει. και δεν εννοώ τους αλλεργικούς στην γλουτένη-που αν την φαν θα έχουν αλλεργική αντίδραση και αν δεν βάλουν ένεση θα πευθάνουν.
      εννοώ τον κάθε κομπλεξικό που πονεί την κοιλιά του αν φάει ιμμισh γλουτένη. αν μην μιλήσουμε για το μάρκετινγκ των τροφίμων χωρίς γλουτένη, κορόιδα όλοι σας!

      τώρα για τους vegans-vegetarians etc, και τα χόρτα ζωντανά είναι. γιατί τα υποβιβάζεται; να προσπαθεί το χορτούι να διά το είναι το να σύρει τον σπόρο πάρακάτω να γονιμοποιηθεί στην τύχη μέσα στο περιβάλλον για να έρκετε ο κάθε ένας να του λαλεί αν έχει αξία η ζωή του ή όχι. τωρά αν λυπάσε να το φάεις, γούστο σου καπέλο σου. αλλά είναι καμία σχέση το να λες ο γιατρός λέει ότι δεν πρέπει να τρως νον στοπ κρέας, από το να μην τρως κρέας. και όχι, δεν έχεις σωστή διατροφή με τις πρωτείνες από τα φυτά. αν όντως μιλούσες με γιατρό θα σου έλεγε ότι υπάρχουν αμινοξέα (από τα οποία αποτελούνται οι πρωτείνες) τα οποία δεν υπάρχουν στα φυτά, τα οποία ονομάζονται απαραίτητα, και τα οποία ο οργανισμός σου μπορεί να πάρει μόνο με την κατανάλωση κρέατος.
      επιλογή σου να είσαι χορτοφάγος, αλλά καταδικάζεις τον εαυτό σου σε μια ζωή όπου το σώμα σου θα είναι πάντα καταπονημένο από ελλείψεις, εν σάννα και χτίζεις σπίτι με πλίνθάρι που την στιγμή που μπορείς να βάλεις τούβλα σωστά δυνατά. Επιλογή σου.

      αν τρως γαλακτοκομικά όμως να ξέρεις ότι το χειρότερο abuse των ζώων είναι στις φάρμες που παράγουν γάλα.

      το σωστό είναι ναι να τρως με μέτρον κρέας και να το σέβεσαι το ζωντανό που τρως. αλλά τούτο ελάχιστες φορές μπορείς να το ελέξεις. γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, και από την ευρώπη με νομοθεσίες, αλλά όσο το κράτος παίζει πελλό, κανένας εν θα το κάμει που μόνος του.

      Διαγραφή
    3. Μα δεν είπα ότι η γλουτένη έχει σχέση με τους χορτοφάγους. Απλα έκαμα μιαν αναφορά ότι δεν ήταν ωραίο το cake χωρίς γλουτένη και μετά σχολίασα τους vegans τζιαι τους vegetarians. Σέβουμαι τα άτομα με διατροφικές ανεξίες αλλά οί τζιήνους που το κάμνουν για να είναι trendy.

      Διαγραφή
    4. Το παραδειγμα με το πλινθάρι είναι ατυχές. Το σπίτι της γιαγιάς μου είναι πλινθαρένιο και στέκει 200 χρόνια τώρα.
      (Ο καθείς με τον πόνο του).

      Γέλασα όμως με το κακόμοιρο το χορταράκι που παλεύει να αναπτυχθεί σε αυτόν τον άδικο κόσμο!

      Διαγραφή
    5. γεια σου ρε Β! Επεριμενα να δω σχολιο παντως.

      Διαγραφή
  2. Εγώ χορτοφάγος έν είμαι. Τρώω όμως λλίον κρέας κατά προτίμησην που βιολογικήν φάρμαν ή που κανονικήν μικρής κλίμακας που σέβεται (κάπως) τα χτηνά που μεγαλώννει. Αποφεύγω τα προϊόντα της κρεατοπαραγωγικής βιομηχανίας.

    κάμε κκόπι της διεύθυνσης στο browser σου να δεις μερικές εικόνες πως ιζιούν τα ζώα του εργοστασίου.

    https://www.google.ch/search?q=poules+maltraitance&client=firefox-a&hs=1Fu&rls=org.mozilla:fr:official&channel=fflb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ABdcVKiXFIbXPM2KgKgI&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1398&bih=776&dpr=2

    O παππούς μου ενίοννεν σιοιρίν τζιαι εγώ έγιες τζιαι ρίφκια. Αυτά που τώμεν όμως που του σούππερμαρκε είναι τούτα

    https://www.google.ch/search?q=maltraitance+cochons&client=firefox-a&hs=3Iu&rls=org.mozilla:fr:official&channel=fflb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=vBdcVI-mDMKHPYKHgfAK&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1398&bih=776#rls=org.mozilla:fr:official&channel=fflb&tbm=isch&q=production+industrielle+porc

    αν εσέναν η ηθική σου δεν συγκινείται που τούτην την κακομεταχείρησην τζιαι θεωρείς ότι δικαιολογείται για να τρώεις 6 φορές την εφτομάδαν κρέας, δικαίωμαν σου. Εντάξει, υπάρχουν τζιαι χωρτοφάγοι που το κάμνουν που άππωμαν για να εν τρέντι, αλλά, πολλοί, αν δεν εν τζιαι οι παραπάνω, έχουν ηθικές αρχές που δεν θέλουν να συντηρούν τούτον το σύστημαν.

    Ούτε τζιαι γώ, προσπαθώ με άλλους τρόπους να δράσω για να αλλάξει το σύστημαν που παράγει δυστυχίαν στα ζωντανά παρά την πλήρην αποχήν. Αρέσκει μου το κρέας πότε πότε, εν πιο πρακτικόν να τρώεις παρά να μεν τρώεις τίποτε τζιαι μπορείς να κάμνεις τζιαι άλλα πράματα που μπορεί να εν πιο αποδοτικά στο να αλλάξει το σύστημαν. Δεν έχω αυταπάτες, διότι τζιαι στα βιολογικά αντίς για 25 όρνιθες σε έναν τετραγωνικόν μέτρον βάλλουν 8, αννοίουν τους να πατούν πάνω στην γην προσφέροντας τους έναν περίπατον 350 μέτρα τζιαι προσφέρουν τους τζιθκιάστραν 30 εκ πλάτος, έν τα ταΐζουν ορμόνες τζιαι αντικαταθλιπτικά, ούτε μεταλλαγμένην σιταροπούλλαν. Όι πους εν ζωή χαρισάμενη, αλλά κάτι είναι παρά οι τα πουλιά της κανονικής φάρμας.

    Αν ενδιαφερτείς επίσεις, μπορεί να έβρεις κόσμον που οι επιλογές του εν βασισμένες πάνω στην απόλαυσην, τζιαι τα βιολογικά, ή τα χορτικά, επιλέγουν τα για σκοπούς απόλαυσης τζιαι όχι αυτομαστιγόματος.

    Άμαν μιλάς έτσι, στήννεις τοίχους με τον κόσμον τζιαι χάννεις ευκαιρίες να γνωρίσεις ίσως κάτι τζιουνούρκον στην ζωήν σου.

    Πριν 200 χρόνια, όπως πολλοί αθρώποι θεωρούν αποδεχτόν να βασανίζουν τα χτινά για να τα φάσιν, άλλοι αθρώποι, ίσως παραπάνω ποσοστόν που τους σημερινούς, εβρίσκαν αποδεχτόν να βασανίζουν άλλους αθρώπους για να τους δουλεύκουν σαν τα χτηνά. Είναι ζήτημαν ανάγκης, ευαισθησίας, τζιαι πολιτισμού. Ανάγκην να τρώμεν τοσες ποσότητες κρέατος που τρώμεν δεν έχουμεν, ευαισθησία εν προσωπικόν θέμαν, πολιτισμόν να μεν βασανίζουμεν τα ζώα νομίζω εν κτήμαν των παραπάνω αθρώπων των αναπτυγμένων πολιτισμών σήμερα.

    Σόρι για το σεντόνιν, αλλά εν αυαίσθητον θέμαν ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Acera, εμάς εδώ κάθε βδομάδα μας παραδίδουν ένα κουτί με βιολογικά προιόντα που είναι παράλληλα και εποχής και μόνο της περιοχής. Θα συμφωνήσω οτι όλα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, κάθε μέρα κρεας είναι λιγάκι υπερβολικό κατά τη γνώμη μου.

      @ωραία: Γέλασα πολύ με το ποστ σου! Θα συμφωνήσω οτι άμα είναι τρέντουλες μου τη δίνουν και μένα, αν το κάνουν γιατί έχουν κάποια πιστεύω το σέβομαι. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, για παράδειγμα άτομα με διατροφικές ανεξίες που αναγκαστικά δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν αλεύρι ή γαλακτοκομικά προιόντα και νιώθω πως στην Κύπρο δεν έχουμε ευαισθησίες όσον αφορά τέτοια άτομα απλά τα βαφτίζουμε ιδιότροπα και τελειώνει το θέμα.

      Διαγραφή
    2. ασερά, δεν υπάρχει μη μεταλλαγμένη σιταροπούλλα

      Διαγραφή
    3. Acera δεν έκανα καμία αναφορά στην κακομεταχείριση των κτηνών γιατί εν άλλο μεγάλο θέμα. Όσον αυξάνετε ο πληθυσμός τόση πιο πολλή ζήτηση θα έχει το κρέας τζιαι εν θα έχουν ποττέ ζωή χαρισάμενη. Ένεν με κατζία που το λαλώ αλλα εν η πραγματικότητα. Έτσι εν το σύστημα τζιαι εν θα αλλάξει. Έψαξα τζιαι έμαθα για κόσμο που ζεί εντέλως διαφορετικά που εμάς τζιαι άρεσεν μου η φάση τους τζιαι συγχαίρω τους. Τα πάντα κάμνουν τα που μόνοι τους. Η διαφορά όμως είναι ότι τζιήνοι πραγματικά πιστεύκουν σε τζιήνο που κάμνουν τζιαι έν το κάμνουν για μόστρα.

      Διαγραφή
    4. Ωραία η κατανάλωση αυξήθην τζιαι λόγω της αύξησης του πλυθισμού αλλά κυρίως λόγω της αύξησης της κατανάλωσης, τόσον στες ανεπτυγμένες χώρες, όσον τζιαι στες αναπτυσσόμενες. Εγώ γέρος εν είμαι, τζιαι στον τζιαιρόν μου ετρώαμεν θκυό φορές την εφτομάδαν κρέας διότι έτσι έτρωεν ο κόσμος, άτε θκυόμισι. Την κυριακήν ψητόν ή τταβάν, την τετάρτην πουλλίν η αφέλια. Άτε-άτε τζιαι καμιάν αλλην καθημερινήν ή το Σάββατον κανέναν κεϊμάν σε κιοφτέδες ή μακαρόνια του φούρνου. Τωρά το κάθε μπασταρτίν θέλει μπριζόλαν, χάμπουρκε, κοτόπουλλον... Τζιαι στα έξω, μόνον κανέναν σουβλάκιν έτρωες σε κρέας κάθε κυρίου δόξι. Τωρά μεσομέριν τζιαι νύχταν κρέας. Αρώτησαν τον τζιύρην μου πόσοα εκέρδιζεν το 70 τζιαι πόσα επήαιννεν το κιλόν το κρέας. Ε το λοιπόν εκούστιζεν του θκυό με θκυόμισι φορές πιο ακριβά. Πιο ακριβά διότι το χτηνόν ήταν του ξομαντρίσματος τζιαι είσιεν εργατικά (ένας βοσκος σύν γυναιξί και τέκνοις) για 100 κουέλλες, εταΐζαν κιρτάρκα του τόπου, τζιαι είχαν ράτσες όι μεταλλαγμένες που επαράγαν λλιόττερον (οι κουέλλες οι κυπραίες σατέ βάκλαν ;)). Τωρά ο κόσμος καταναλώννει παραπάνω διότι η βιομηχανική φάρμα δεν διστάζει να βασανίζει τα χτηνά για να χαμηλώσει τα κόστη. Είναι θηριωδία αυτόν που κάμνουν. Άκου 5000 έγιες σε μιαν μάντραν στην Βρωμολαξιάν με βρουκέλλωσην... Άμαν περνάς που την Αραδίππου θέλεις να πατήσεις 150 μίλια την ώραν να φεύκεις που τον βρώμον. Νιώννεται το χτηνόν πάνω σε βόθρον για να χτυπούν έτσι νούμερα παραγωγικότητας.

      Νομίζω μια ελάχιστη δράση είναι να τρώμεν λλιόττερον κρέας τζιαι ναμεν βουρούμεν τες εκπτώσεις του κρέατος. Άμαν ο καθένας έχει συνείδησην το τί βάλλει στο στόμαν του (όπως το έκαμες τζιαι σύ όμοφρα τζιαι ωραία στο περασμένο ποστ με τους καραόλους), δηλαδή εκτός που το να σκέφτεσαι την ποσότηταν τζιαι την τιμήν, να σκέφτεσαι την χαράν να παράξεις το φαΐν, να αναγιώσεις το χτηνόν, να μεγαλώσεις το φυτόν, να συνάξεις τα άγρια, ο κόσμος αλλάσσει που μόνος του. Εν τζιαι θέλει επαναστάσεις για να γινούμεν αθρώποι. Αφούς είμαστιν που φύσην. Μόνον λλίος πολιτισμός χρειάζεται τζιαι ο κάθε άθρωπος σήμμερα έχει πρόσβασην. Επειδή θέλει ο Ορφανίδης ή το Κκαρφούρ να φκάλει κέρδη, εν ανάγκην δηλαδή να τσαρουκκάς ότι σου βάλουν μες το πιάτον φτηνόν;

      Τζείνοι που αλλάξαν τζιαι ζουν διαφορετικά κάποιους άλλους είδαν τζιαι αννοίξαν τα μμάθκια τους. Τζιαι μεν υποτιμούμεν τους Κυπραίους, θώρε, ήδη έχεις τρεις τέσσερεις σχολιογράφους που σε παρακολουθούν που εν αρκετά ψαγμένοι τζιαι όχι μονστραδόροι. Είναι αυτόν που είναι από μεράκκιν.

      Ενδιαφέρουσα πάντως η συζήτηση που άννοιξες, έστω τζιαι με σκωπτικόν ύφος

      Διαγραφή
    5. ωραία τα λες! εγώ δυστυχώς δεν έζησα τις εποχές σου αλλά αντιλαμβάνομαι απόλυτα τι λέεις. Που ήμουν πιο μητσιά επέρασα τζιαι εγώ την φάση που δεν έτρωα καθόλου κρέας γιατί στο μυαλό που ήταν η εικόνα του ζώου.Μετά είδα και μερικές φορές τη γιαγιά μου να σφάζει την κότα τζιαι εσιχάθηκα το ακόμα πιο πολλά. Με το πέρασμα του χρόνου όμως τρώω κρέας 3-4 φορές την βδομάδα σε πολύ μικρή ποσότητα τζιαι την σούβλα ή τα σουβλάκια μου μια φορά την βδομάδα. Επίσης νομίζω το παρόν διάστημα κανένας εν έσχει συνείδησην το τι βάλλει στο στόμαν του γιατί απλούστατα βαρκέται να παράξει, να συνάξει τζιαι να χαρεί τούτα ούλλα που είπες. Γι'αυτό και υπάρχουν τόσα fast food με τεράστια κέρδη και καταναλωση

      Διαγραφή
  3. εγώ χορτοφάγος με έντονη δυσανεξία στη γλουτένη!
    συνδυασμός που σκοτώνει :Ρ
    κι όμως γέλασα με το ποστ σου :)
    κι έχω να σου πω πως έχεις απόλυτο δίκαιο.. gluten free προΐόντα μπλιαξξξξξξξ!!! δεν ξέρεις τι δράμα ζω!
    επίσης, αυτό με τα στρουμφάκια πολύ με προβλημάτισε.. ξέρεις πόοοοοσα μανιτάρια καταναλώνω καθημερινά;; και τα αγαπάω τα στρουμφάκια :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι ο πρώτος ανώνυμος τζαι επαναλαμβάνω μετά την ηλίθια απάντηση που έγραψες οτι εν πάση περιπτώσει να μεν σας κόφτει τι βάλλει ο άλλος μες το στόμα του μετά μεσ το στομάσιη του τζαι τι σιέζει εν τέλει! Γούστο του καπέλο του να μεν τρώει κρέας ούτε ζωικά προιόντα! Αμα εσείς με τις διατροφικές σας συνήθεις είσαστεν υγιείς τι σας κόφτει τι τρώει ο άλλος τζαι πόθεν πιάνει τις πρωτείνες κτλ? Προσωπικά είμαι μια ζωη χορτοφάγος τζαι δεν μου λήφκετε τίποτε, οι εξετάσεις μου είναι απολύτως φυσιολογικές, όπως τζαι γενικά εν άκουσα κανένα χοτροφάγο να έσιει πρόβλημα υγείας επειδή εν τρώει κρέας. Το αντίθετο όμως, να υπάρχει προβλημα υγείας που την υπερβολική κατανάλωση κρέατος, άκουσα το πάμπολλες φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντωμεταξύ εν εκατάλαβα γιατί συγκρίνουμε τους χορτοφάγους με τζείνους που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κρέατος, τζαι όι με έναν άλλο άνθρωπο με ισορροπημένη διατροφή.
    Τς τς τς.
    Τζαι απευθύνομαι στον ανώνυμο πιο πάνω.

    Επίσης, απλά που ενδιαφέρον, τσιάκαρε τζαι τη Β12 σου- από ότι ξέρω οι περισσότεροι χρειάζεστε συμπληρώματα για τη συγκεκριμένη, και δεν είναι κάτι που εξετάζεται στις απλές αναλύσεις αίματος.

    Μακάρι να τα κάμνεις όλα σωστά και να είσαι καλά, και να μην επιβάλλεσαι στους άλλους όπως κάμνουν οι περισσότεροι με διατροφικά "θέματα" ή συνήθειες στην Κύπρο.

    Έχουμε κι εμείς φίλους vegans και το τοπ περιστατικό ήταν όταν στα γενέθλιά ενός επήραν του τούρτα που εν τρώει ο ίδιος. Προσωπικά επήρα μια δούκισσα κατάλληλη για vegans που εν εκαταλάβαινε κανένας αν έχει διαφορά που την συνηθησμένη.

    Προσωπικά τρώω λίο κόκκινο κρέας (1-2 φορές τη βδομάδα) και περίπου 3 φορές κοτόπουλο στήθος. Εν κάμνω εγώ τούτα τα ψώνια για το σπίτι αλλά αν τα έκαμνα έννα προσπαθούσα να βρω καλές πηγές =, ειδικά για τα κοτόπουλα μου. Παλιά επιάναμε που μια κυρία που τα μεγάλωνε αλλά πλέον δεν. Τα υπόλοιπα νομίζω στην Κύπρο εν έχει πολλή διαφορά βιολογικά ή μη, οπότε προσπαθώ όσο μπορώ γάλα να πίνω σόγιας, αμυγδάλου ή βρώμης. Γιαούρτι και τυριά δεν κόβω, και τα υπόλοιπα που γεύματα είναι σχεδόν όλα vegan στυλ.

    Εγέλασα με το ποστ σου αν και εφάνηκε μου κι εμένα να έχει λίες ανακρίβειες όπως εφάνηκε και στην Μπεατριξ, αλλά οκ. Νομίζω ούλλοι εσυναντήσαμε κόσμο που να γίνεται καταπιεστικός με τα θέματά του τούτα, άρα ούλλοι ξέρουμε για τι φάση μιλάς, και δεν υπάρχει λόγος να θίγεται κανένας, αφού όντως εν μας κόφτει ουσιαστικά τι τρώει και τι χέζει ο καθένας (και αν), όσο δεν μας επιβάλλονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε πρέπει να μας κόφτει τί τρώει ο κόσμος όταν το τί τρώει έχει επιπτώσεις πάνω στα περιβαλλοντικά ισοζύγια, όταν μολύνει η παραγωγή τους τόπους. όταν βασανίζουνται τα χτηνά για να φάει, όταν φαρμακώννουνται τα χώματα ή όταν αλλασσουν τες ράτσες τζιαι παράγουν τέρατα για να αυξάνεται η παραγωγή, όταν στραντζίσουν τα νερά τζιαι ερημώννει ο τόπος, όταν ρυπαίνουν την ατμόσφαιραν για να μεταφέρουν αγρέλλια φρέσκα με το αεροπλάνον που την Καλιφόρνιαν, όταν υποδουλώννουν λαούς για να παράγουν μούχτιν, όταν δημιουργούν σκλάβους πακιστάνους ή αιγυπτίους που δουλεύκουν γέννημαν βούττημαν στες φράουλες με 200€ τον μήναν, όταν, όταν, όταν, η απλήστία να γεμώσουν οι τσέπες που τες πουλήσεις φαγιού στην αγοράν κάμνει τον άθρωπον τέρας.

    Γιατί δηλαδή να το δεχτώ; Όχι δεν είναι δικαίωμαν να γίνουνται τούτα τα πράματα επειδή αρέσκει του άλλου να τρώει καθημέρα κρέας φτηνόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτη φορά διαβάζω το μπλογκ σου γι αυτό nice to meat you!
    Στην αρχή μόλις είδα τον τίτλο ενόμισα πως θα εκατέκρινες το γκρουπ που έχουμε στο FB (το οποίο είναι μεταξύ σοβαρού τζι αστείου) αλλά τελικά είσαι δική μας χαχα! (one of us, one of us, one of us)

    Αν τζιαι κάπως κατανοώ τζιαι σέβουμαι την ιδεολογία των vegans, διαφωνώ κατά 95%.
    Τζίνο που μου την σπάζει όμως πολλά εν το preaching που κάμνουν οι 99 στους 100 vegans αλλά τζιαι η υποκρισία των πλείστων. Δηλαδή εν τρων κρέας, αλλά εν τους πειράζει να αγοράζουν ρούχα που εραφτήκαν που 4χρονα μωρά στην Μπαγκλαντες ή στο Κουβέιτ, ούτε να χρησιμοποιούν προιόντα που έχουν βάση συστατικά που ζώα.

    Τωρά αν έσιει επιπτώσεις στην υγεία μας ή όι, natural selection will do its work.

    Ενδιαφέροντα άρθρα:
    http://rt.com/news/197896-vegetarians-sperm-quality-research/
    http://www.iflscience.com/plants-and-animals/ordering-vegetarian-meal-there-s-more-animal-blood-your-hands

    ΑπάντησηΔιαγραφή